Neobični tretmani protiv starenja: Mazanje spermom, urinom...

Za lepotu mnoge žene čine svašta - od čišćenja lica posteljicom, masaža lica spermom, nege ptičjim izmetom... Među njima i mnoge poznate dame su "promoterke" ovih stilova, a čuvena Kim Kardašian najglasnija je sa forsiranjem "vampirskih tretmana" podmlađivanja.
Neobični tretmani protiv starenja: Mazanje spermom, urinom...
Foto: Pixabay

Ovo su neki od najčudnijih tretmana, koje bi probale ili najhrabrije ili one koje najviše žele da zadrže mladolikost i vitalnost.

Čišćenje lica posteljicom

Ovčja posteljica je puna matičnih ćelija koje navodno podstiču stvaranje kolagena i zatežu kožu. Maska za lice je u obliku gela u koji su dodati i komadići zlata za dodatni sjaj kože.

Pčelin otrov

Tretman pčelinjim otrovom navodno pegla bore i uspešno poboljšava cirkulaciju krvi, pa telo proizvodi više kolagena na mestu uboda.

Pijavice

Demi Mur priznala je da se podvrgla čišćenju lica pijavicama. Prema tvrdnjama ljudi koji nude takve tretmane, pijavice čiste krv od toksina, što licu daje svež i mladalački izgled.

Masaža lica spermom

Istraživanja su pokazala da je jedna od komponenti sperme, koja se zove spermin, bogata antioksidansima i sprečava starenje kože. Jedna norveška kompanija već je napravila sintetičku verziju spermina koja 25 puta bolje štiti ćelije od vitamina E.

Ptičji izmet

Japanci su izmislili tretman lica mešavinom u kojoj je glavni sastojak ptičji izmet.

Viktorija Bekam i Tom Kruz su obožavaoci ove neobične metode protiv starenja.

Masaža kaktusom

Tretman podrazumeva trljanje kože kaktusovim listovima bez bodlji.

Terapija urinom

Masaža lica vlastitim urinom navodno ima odlično dejstvo za kožu, kao što su usporavanje starenja i smanjenje bora.

Čišćenje lica zlatom

Kineskinje su nekada za čišćenje lica koristile zlatne valjke. Danas je tu metodu zamenilo nanošenje 24-karatnog zlata u kombinaciji s posebnim serumom koji hidratizira kožu te ju odmah čini glatkom.

  • NN

    04.12.2017 02:12
    Sta je sledece,stavljanje govneta na lice?!
  • Bugi Vugi

    21.05.2017 19:09
    Zasto vestacku kad imaju prirodne u izobilju? Nece valjda mazati GMO spermu, svasta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".