Umro Staljinov unuk koji se odrekao dedinog prezimena

Aleksandar Burdonski, unuk sovjetskog vođe Josifa Visarionoviča Staljina, koji se odrekao porodičnog prezimena, umro je od raka u 75. godini.
Talentovani pozorišni reditelj uzeo je majčino devojačko prezime Burdonski kako bi izbegao povezivanje sa dedom. Burdonski, koji je rođen 1941. godine, bio je nekoliko godina na čelu centralnog vojnog pozorišta u Moskvi.
 
Prošle godine, drugi Staljinov unuk Jevgenij Džugašvili, umro je u 80. godini, ali je on, za razliku od Burdonskog, bio veliki pristalica politike svog dede.
 
Otac Aleksandra Burdonskog, Vasilij, imao je problematične odnose sa ocem i umro je kao alkoholičar u 40. godini.
 
Burdonski je pričao da je imao veoma malo kontakta sa čuvenim dedom i da niko ne bi želeo da ima djetinjstvo kakvo je on imao. On je rekao da je Staljina video kao lika iz Šekspirovih komada, mešavinu genija i ludaka.
 
Iako je u mladosti bio veoma ogorčen, kasnije je Staljina video kao veoma moćnu osobu 20. veka, uprkos njegovoj tiraniji i okrutnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin