Melanija Tramp zbog jakne od 50.000 dolara na meti kritika

Odluka prve dame SAD Melanije Tramp da se na Siciliji, gde je njen suprug učestvovao na samitu Grupe sedam, pojavi u jakni s cvetnim dezenom modne kuće Dolče i Gabana od 51.000 dolara izazvala je buru na društvenim mrežama.
Dizajner Stefano Gabana pohvalio je izbor garderobe supruge američkog predsednika na društvenoj mreži Instagram, dok su se ostali, mahom pripadnici srednje klase u SAD, pitali zbog čega je jakna tako skupocena, navodi list "Vašington post".
 
Slično "zgražavanje" javnosti izazvala je i bivša prva dama Mišel Obama 2009. godine kada se na jednom događaju u Vašingtonu pojavila noseći patike marke Lanvin od 540 dolara.
 
Američki list ocenjuje da je razlika u ceni između skupocene jakne Melanije Tramp i patika Mišel Obame očigledna, ali da je poenta ista - "modni stid".
 
Izbor garderobe može da bude veoma simboličan, tako da izbor garderobe marke Dolče i Gabana, italijanskog brenda koji je duboko inspirisan sicilijanskom kulturom, ima smisla. Dizajner Stefano Gabana jasno je stavio do znanja svoj entuzijazam i spremnost da sarađuje sa prvom damom i to u trenutku kada su joj mnogi dizanjeri okrenuli leđa zbog neslaganja sa politikom i temperamentom njenog supruga Donalda Trampa.
 
"Vašington post" dodaje da je osnovno pitanje koliko moda zaista vredi i kakvu je poruku Melanija poslala noseći jaknu vrednu više od 50.000 dolara.
 
Predsednik SAD u kampanji se obraćao radničkoj klasi i predstavljao one koji smatraju da ih je finansijski napredak zaobišao, navodi američki list i dodaje da bi bilo poželjno da lideri pokazu empatiju sa siromašnima, kao i da skupi stanovi, automobili i dizajnirana garderoba mogu da pošalju pogrešnu poruku ljudima koji se bore za egzitenciju.
 
Melanija Tramp je nosila i tašnu u istim bojama kada je bila na ručku sa ostalim supružnicima lidera Grupe sedam u Slonovskoj palati u Kataniji, gde ih je ugostio gradonačelnik.
 
Eksplozija boja usledila je posle uglavnom crne odeće tokom turneje predsednika Donalda Trampa po inostranstvu, uključujući čipkanu crnu haljinu i maramu koju je nosila prilikom susreta s papom Franjom i taman mantil sa zlatnim detaljima na manžetnama i kragni prilikom dolaska u Italiju.
  • Pokemon

    31.05.2017 18:59
    Ovoliko tacno kosta ciscenje NS od zvaka, mogla je donirati jaknu nasem Lisju.
  • Drndara

    29.05.2017 08:58
    Okus
    Ja to ne bih nosila ni džabe da mi daju... Ali ja sam jedna obična Drndara s Podbare, ovo je ipak dama nulero uno. Tako se i naša Dragica prvog dana predsednikovanja uvukla u espadrile hugabosa. Prve dame imaju okusa...
  • nss

    28.05.2017 16:44
    nss
    jakna je odvratna...uzas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin