FOTO, VIDEO: Šta za vas znači bezbednost imovine

Svakodnevno sa sobom nosimo veliki broj ključeva, od kancelarije, stana, vikendice ili poštanskog sandučeta,

Osećamo se sigurnijim, mislimo da je naša imovina bezbedna, a opet te ključeve svako može lako kopirati u bilo kojoj bravarskoj radnji.

Sigurno već znate da postoji sistem u kom jednim ključem možete otključati sva vrata, a ključ nije moguće kopirati. Kompanija Cards Print ima u ponudi baš takve cilindre i ključeve.

"Bezbednost vrata je u cilindru. Treba birati cilindar koji u sebi ima posebnu leguru čelika koja se tegli, razvlači... To znači da ne može da dođe do preloma cilindra, pa ne može da se rastavi na dva dela i onda vrata ne mogu da se obiju. Pored toga, važno je i da cilindar u sebi ima zaštitnu nit od specijalnog čelika koji lomi burgiju ako neko pokuša na taj način da obije vrata. Cilindri kompanije EVVA imaju posebne ključeve, kao i sigurnosnu karticu. Bez te kartice niko ne može da napravi kopiju ključa. Ako se ključ izgubi, ne menja se cilindar, već se samo prekodira i naprave novi ključevi", objašnjavaju u Cards Printu zašto je važno imati kvalitetan cilindar.

Šta se dešava u situacijama u kojim zaposleni imaju pristup svim prostorijama?

Cards Print-u se često javljaju klijenti koji su dolazili u situacije u kojim nisu imali uvid u to ko pristupa prostorijama od značaja, pa su dolazili u neprijatne situacije, jer nisu znali ko je odgovoran kada bi došlo do vanrednih okolnosti.

Sistem zaključavanja je rešenje koje može pomoći kompanijama da jasno i precizno odrede kojim prostorijama zaposleni imaju pristup, a kojim ne.

Pored mehaničkog postoji i sistem mehatroničkog zaključavanja. U ovom sistemu brava pamti ko je kada prošao kroz vrata, koliko puta se ulazilo, a može se podesiti tako da se prostorija može otključati samo u određenom intervalu u toku dana.

Firma Cards Print je generalni zastupnik austrijske kompanije Evva.

Više informacija o širokoj ponudi, saznajte na njihovom sajtu Cards Print, na adresi Pančevački put 47 (zgrada Progresa) u Beogradu ili im pišite na info@cardsprint.rs. Za više informacija o kompaniji Cards Print i sigurnosnim cilindrima pozovite 011/41-20-510.

Više o sistemu zaključavanja čitajte OVDE, kao i OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin