Škotska: Inicijativa da ulošci i tamponi budu besplatni za siromašne žene

Škotska bi uskoro mogla postati prva zemlja u svetu koja će ženama s niskim primanjima nuditi besplatne tampone i higijenske uloške.
Ovaj projekat koji su pokrenule humanitarne organizacije će omogućiti besplatno deljenje proizvoda u tri srednje škole i nizu ženskih zdravstvenih organizacija.
 
Kampanja koja se bori protiv siromaštva zalagala se za to da se ženama koje nemaju dovoljno primanja da sebi priušte sanitarnu zaštitu ti proizvodi ponude besplatno kako bi sačuvale svoje dostojanstvo.
 
Monika Lenon koja je vodila kampanju rekla je da bi tu praksu trebalo uvesti u celoj zemlji, i dodala je kako će raditi na predlogu zakona koji bi to omogućio.
 
Prošle godine sličan projekat pokrenut je u Njujorku gde je gradsko veće izglasalo niz mera koje bi omogućile besplatne higijenske proizvode za žene koje nemaju dovoljno sredstava da ih same priušte.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin