Britanija: Vlasnici dronova moraće da polože test o bezbednosti

Britanski zvaničnici najavili su oštrija pravila za korišćenje dronova kako bi se izbegle nesreće i pretnja komercijalnoj avijaciji.
Nova pravila predvidjaju da dronovi ne mogu biti teži od 226 grama, da moraju biti registrovani, a njihovi vlasnici će morati da polože test o bezbednosti tokom procesa registracije.
 
Britanska vlada reagovala je zbog straha da bi sudar drona i aviona mogao da izazove veliku katastrofu. Nova pravila olakšaće vlastima da prate "rizične dronove" koji ugrožavaju bezbednost aviosaobraćaja.
 
Piloti u poslednjih nekoliko godina upozoravaju na sve veći broj rizičnih situacija sa dronovima.
  • ana

    22.07.2017 17:49
    taman kad sve ispolažu ići će u zatvor jer će droniranje biti zabranjeno i kažnjivo mozda i ....
  • savesni gradjanin

    22.07.2017 17:33
    gledajte u nebo i danju i nocu
    Evo tu jedan kruzi iznad limana 3 i snima li snima j*** sam mu m****.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.