Nobelovka Malala Jusufzai primljena na Oksford

Malala Jusufzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir zbog svog zalaganja za školovanje devojčica, primljena je na Oksford.
"Toliko sam oduševljena što ću pohađati Oksford. Čestitam svim maturantima najtežu godinu. Želim vam sve najbolje u vašem budućem životu", napisala je 20-godišnja Pakistanka na svom Tviteru, koji prati više od 776.000 ljudi.
 
Njena poruka propraćena je fotografijom potvrde o prijemu na ugledni univerzitet: "Čestitamo. Potvrđujemo da ste upisani na Univerzitet Oksford na studije filozofije, politike i ekonomije". Malala se školovala u gimnaziji u Birmingemu u Velikoj Britaniji koja je 2012. dala azil njoj i njenoj porodici, pošto je bila teško ranjena u atentatu talibana.
 
Tada 15-ogodišnja Malala bila je pogođena u glavu i rame u napadu na školski autobus kojim se vraćala iz svoje škole u Mingori u dolini Svat u Pakistanu. Od tada je postala ikona borbe za pravo na školovanje žena, što je Odbor za dodelu Nobelove nagrade prepoznao i dodelio joj nagradu za mir 2014.
 
Malala je u julu otvorila nalog na Tviteru, poslednjeg dana u školskim klupama. "Odlazak iz škole ostavlja slatko-gorki ukus", napisala je i dodala: "Oduševljeno gledam u budućnost".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin