Fotografija Aušvica na letku dobrodošlice na Kembridžu

Emanuel koledž na Univerzitetu Kembridž morao je da se izvini za korišćenje fotografije Aušvica na letku namenjenom novim studentima.
Fotografija Aušvica na letku dobrodošlice na Kembridžu
Foto: Pixabay
Fotografija Aušvica stavljena je na prednji deo pamfleta, koji poziva studente na službu dobrodošlice u kapelu koledža. Na slici se vidi kapija iznad koje piše "Rad oslobađa".
 
"Nemam ideju šta je ovo i da li je ovo neka šala u vezi sa univerzitetskim životom", rekao je jedan student.
 
Dekan Džeremi Kadik izjavio je da letak nije imao nameru da uvredi nekog, a ne predstavlja ni "bolesnu šalu". Fotografija Aušvica je postavljena, kako kaže, jer su "članovi hora putovali u Poljsku, te su posetili i Aušvic".
 
Uprava fakulteta je kasnije priznala da je stavljanjem Aušvica na letak napravila grešku.
 
"Shvatamo da bez odgovarajućeg konteksta ova fotografija može da uznemiri ljude i izvinjavamo se", rekao je portparol fakulteta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin