Kada je najbolje vreme za prvu kafu

Kuvanje kafe često je prva stvar koju uradimo čim se probudimo, pošto jednostavno ne možemo da zamislimo početak dana bez tog napitka koji nas razbuđuje.
Kada je najbolje vreme za prvu kafu
Foto: Pixabay
Stručnjaci, međutim, smatraju da to nije najbolje vreme za ispijanje prve jutarnje. I pored toga što će kafa odmah nakon ustajanja definitivno podstaći razbuđivanje, taj osećaj vrlo brzo nestaje.
 
"Zato definitivno ne bi trebalo da pijete kafu nakon buđenja", kaže nutricionistkinja Laura Ćipulo, autorka knjige "Women's Healthy Body Clock Diet".
 
Kafa će biti najdelotvornija ako je popijete, otprilike, tri do četiri sata posle buđenja.
 
U tom periodu u našem telu nema puno kortizola, hormona stresa koji nas najčešće razbuđuje, pa nam je zato baš tada najpotrebniji neki spoljni stimulans, piše CNBC.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.