U Kini 200 miliona bicikala za iznajmljivanje, uvode se zabrane

Procenjuje se da je broj bicikala za iznajmljivanje u Kini dostigao 209 miliona u odnosu na 28 miliona prošle godine, a kineska kompanija za iznajmljivanje bicikala "Juon" izvestila je da joj je profit u prva tri kvartala ove godine porastao za 44,1 odsto u odnosu na prošlu godinu.
U Kini 200 miliona bicikala za iznajmljivanje, uvode se zabrane
Foto: Pixabay
Ukupni profit kompanije u prvih devet meseci iznosi 751 milion juana ili 113 miliona američkih dolara. Uspeh kompanije, ocenjuje se, posledica je promena u kineskoj ekonomiji, koja je pokrenuta poslovima baziranim na internet uslugama u inovativnim poslovima.
 
Kinesko tržište iznajmljivanja bicikala očekuje 10,3 milijarde juana prihoda, što je čak 736 procenata više nego 2016. godine, kada je ta brojka bila 1,2 milijarde juana.
 
Peking planira zabranu uvođenja novih bicikala za iznajmljivanje, jer je njihov broj trenutno ogroman i iznosi 2,35 miliona što, kako su saopštile gradske vlasti, stvara probleme na mestima na kojima je najveća koncentracija stanovništva, poput tržnih centara i ulaza u stanice metroa. To su već učinili drugi veliki kineski gradovi poput Šangaja, Guangdžoua i Vuhana.
 
Takođe, Peking će zabraniti iznajmljivanje električnih bicikala iz bezbednosnih razloga, a svi oni koji se ne budu pridržavali ove zabrane biće kažnjeni. 
 
Prema podacima istraživačke kuće "Big data", u Kini je tokom prošle godine 19 miliona ljudi koristilo bicikle za iznajmljivanje, a prognoze su da će ove godine ta cifra dostići 50 miliona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".