Lak za nokte protiv silovanja

Četvorica studenata sa Univerziteta "North Caroline State" napravili su lak za nokte "Undercover Colours" koji u dodiru sa drogom za silovanje menja boju.
Devojka koja nalakira nokte tim lakom i umoči prst u piće, znaće da li može da ga pije ili ne.
 
Ako piće sadrži najčešće droge za silovanje, ksanaks, rufinol ili gama-hidroksibuternu kiselinu, lak će promeniti boju. U tom slučaju, trebalo bi se premestiti na neko sigurno mesto i pozvati policiju.
 
Lak je nastao 2014. godine kao studentski projekat, a studentima se od tada javilo mnogo investitora koji su uložili 5,5 miliona dolara kako bi lak koji sprečava silovanje stigao na tržište ove godine.
  • Laki

    06.12.2017 19:01
    Odličan patent
    Svi da nalakiraju nokte u Srbiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.