Konobar gostima umesto rakije sipao deterdžent sa sonom kiselinom

Opštinsko državno tužilaštvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 22-ogodišnjeg konobara koji radi u restoranu u Zatonu, kod Zadra.
Konobar gostima umesto rakije sipao deterdžent sa sonom kiselinom
Foto: Pixabay (ilustracija)
On se sumnjiči da je 6. avgusta, oko 23 sata, nakon što je posle večere jedan od konobara ponudio rakijom na račun kuće petoro gostiju, iz kanistra s vidljivim natpisom i upozorenjem na njemu, za šankom u čaše natočio deterdžent za pranje posuđa.
 
To je učinio iako je bio svestan da se uz šank nalazi više kanistera, te je lakomisleno smatrao da u čaše toči rakiju, ocenjuje tužilaštvo.
 
Čaše su poslužene gostima, a oni su, u uverenju da se radi o rakiji, popili deterdžent koji sadrži sonu kiselinu. Dvoje gostiju, koji su tečnost uspeli da ispljunu, zadobili su povrede jezika i usana uz crvenilo i otok, odnosno lakše telesne povrede, dok je dvoje gostiju progutalo deterdžent i od toga zadobilo teške povrede jednjaka i želuca, a jedan od njih i čir, piše zadarski.hr.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.