Oni nisu vegani, već "veggani"

Vegetarijanci ne jedu meso, a vegani ništa što je životinjskog porekla.
Oni nisu vegani, već "veggani"
Foto: Pixabay
Treća grupa - veggani, navode da primenjuju vegansku dijetu, s tim što, za razliku od njih, konzumiraju jaja.
 
Veggani navode da jedu jaja zato što su im ukusna i zato što na taj način dobijaju preko potrebne proteine, prenosi B92. 
 
Naime, jedno jaje sadrži oko 13 grama proteina, što je oko 24 odsto dnevne preporučene doze za žene. 
 
Visok nivo holesterola više se ne smatra alarmantnim jer je ova namirnica odličan izvor selena, joda, D vitamina i vitamina B12, prenosi britanski Metro. 
 
Jedna od slavnih ličnosti koje se pridržavaju ove dijete je Elen Dedženeris, koja je 2012. godine priznala da, uprkos tome što je vegan, povremeno pojede jaje koje snese kokoška njene komšinice. 
 
Ipak, britansko Vegansko društvo i dalje je smatra veganom, s obzirom na to da ovaj čin ne uključuje okrutnost prema životinjama.
  • Laki

    20.02.2018 23:04
    Budalaštine
    Alo veganci, preporučujem vam sušenu kobasicu, šunku, čvarak i slaninu. Ubio vam hlorofil ganglije..
  • Posmatrač

    18.02.2018 17:28
    Problem je u vegosmaranju!
    Ne jesti meso ili neku drugu hranu životinjskog porekla iz zdravstvenih ili organoleptičkih razloga (nekom ne odgovara neki ukus) nije ni vegetarijanstvo, ni veganstvo.

    Ne jesti to iz parareligijskih, filozofskih, idejnih, ideoloških ili čak političkih razloga jeste osnov za podozrivost... kod onih koji se normalno hrane. Napadno promovisanje te parareligijske sekte jeste u najmanju ruku egzibicionizam, a u težim slučajevima - duševni poremećaj.

    Inače, rado jedem u veganskim restoranima jer je hrana ukusna, maštovito spremljena i osveženje posle toliko klasičnog jedenja i o toj hrani mislim sve najbolje, a pri tome ne mislim previše o životinjama od kojih "dobijamo# meso, jaja i mleko... jer mi smo superiorna vrsta na vrhu lanca ishrane.
  • Miloš

    18.02.2018 15:54
    Zaostali smo mentalno..
    Zaostali smo mentalno dogod smatramo da sve sto neko radi drugacuje od onog sto "Mi" pametni i prepametni smatramo ne normalnim pa čak i "ne srpskim". Tuga čitati neke neke od komentara a jos vise silne lajkove za najgore od onih sto se bije da pisu jer su verovatno veoma ne sigurni u slova.

    Kad neko napise da neko drugi samo zeli da privlaci sebi paznju time sto prestane da jede meso ili zeli da reciklira nedo bog, ili nesto slicno, samo se setim baba konsinjica kako sede i komentarisu na sve sto im je van obima razumevanja pa svedu sve na "sve je nama jasno"
    Sve ce to Vreme pozlatiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.