Moskovljani na biralištima mogu da se testiraju na rak

Moskovljani će na biračkim mestima 18. marta, kada biraju predsednika, moći da obave krvne analize za onkološka oboljenja, najavio je čelnik gradskog sektora za zdravstvenu zaštitu Aleksej Hrupkin.
Moskovljani na biralištima mogu da se testiraju na rak
Foto: Pixabay
"Odlučili smo da iskoristimo to što će Moskovljani 18. marta poći na birališta i u nekoliko škola imaćemo medicinsku ekipu koja će nuditi mogućnost testiranja", rekao je Hrupkin.  
 
Dodao je da će se testiranje obavljati u sklopu akcije ranog otkrivanja onkoloških oboljenja koja se u Moskvi održava 17. i 18. marta. Prvog dana Moskovljani će moći da daju krv na besplatnu analizu u nekoliko klinika, a na dan predsedničkih izbora na biračkim mestima u nekoliko škola.  
 
Škole su izabrane jer u njima postoje medicinski kabineti i svi uslovi za uzimanje krvi na analizu, objasnio je Hrupkin.  
 
Birači će moći da se testiraju na tri najčešća karcinoma u Rusiji - rak prostate kod muškaraca, te rak dojke i jajnika kod žena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin