Sve popularnije trčanje i istovremeno prikupljanje smeća - "plogging"

Ako volite da trčite, a stalo vam je i do životne sredine, onda je plogging pojam koji ćete rado prihvatiti.
Sve popularnije trčanje i istovremeno prikupljanje smeća - "plogging"
Foto: Pixabay
Naime, on uključuje trčanje, ali i čišćenje, tako da dok trčite usput čistite smeće.
 
Ovaj koncept "trčanja i čišćenja" nastao je u Švedskoj, a osnovna je ideja da dok trčite, čuvate okolinu prikupljanjem smeća, piše Punkufer.
 
Trend je započeo pre dve godine, a Šveđani su ga ubrzo podigli na viši nivo osnivanjem plogging klubova širom zemlje. Priča se ubrzo proširila, najpre zahvaljujući kampanji koja poziva na čišćenje okeana. U sve to uključio se i australijski glumac Chris Hemsworth, koji je obećao da će pomoći u čišćenju 100 svetskih ostrva.
 
U mnogim zemljama, plogging je postao popularan - posebno u Velikoj Britaniji, ali i u Francuskoj, pa tako u Parizu postoji zajednica pod nazivom PloggingFrance. Indija, Malezija, Turska i još neke zemlje takođe su se priključile ovom trendu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin