Pala "makrobiotička sekta": Izgladnjivali sledbenike i držali ih u ropstvu

Italijanska policija saopštila je da je razbila "makrobiotičku sektu" koja je zabranjivala svojim sledbenicima kontakt sa spoljnim svetom.
Vlasti su danas rekle novinarima da su sledbenici u regionima Marke i Emilija Romanja izmanipulisani da slede strogo kontrolisanu dijetu poznatu kao "Ma.Pi", a težina jednog od sledbenika pala je na 35 kilograma.
 
Pet osoba je pod istragom zbog maltretiranja, utaje poreza i kriminalnog organizovanja u cilju držanja ljudi u ropstvu i potčinjenom položaju.
 
Policija je saopštila da je istraga počela 2013. godine, nakon što je jedna mlada žena rekla policiji da joj je šef grupe obećao dijetu ili način ishrane koji čudesno leči bolesti.
 
Vlasti su saopštile da je sekta manipulisala svojim sledbenicima, od kojih je uzimala novac za donacije i koji su radili za grupu praktično bez nadoknade.
  • biljana

    16.03.2018 02:43
    koja razlika
    kod nast takve biramo a u italiji takve trpaju u zatvor
  • AleksandarVojvođanin

    15.03.2018 14:03
    @Vera
    Predpostavljam da je Vama stalo vreme u 2012-oj, jer da nije, znali bi da "žuti" nisu na vlasti od tad! Zbog takvih kao što ste vi, građani i jesu sluđeni i ne veruju da se baviti politikom na ličnom nivou, mogu menjati stvari! Nije AV i njegov režim i sistem nakaradnih vrednosti nesmenjiv!
  • Dragan

    14.03.2018 23:23
    @hmh
    Koje? Ima ih vise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.