Gojazni ne mogu u biznis klasu putničkog aviona

Tajlandska avio-kompanija uvela je nove regulative prema kojima svako čiji je obim struka veći od 142 centimetra ne može da sedi u biznis klasi putničkog aviona.
Gojazni ne mogu u biznis klasu putničkog aviona
Foto: Pixabay
Avio-kompanija postavila je nove bezbednosne pojaseve uz vazdušne jastuke i neophodno je ispuniti striktne zahteve, kako bi putnici imali što veće šanse za preživljavanje u slučaju iznenadnog poniranja.
 
Međutim, putnici čiji je obim struka iznad 142 centimetra ne mogu da vežu pojas.
 
Uobičajeno je da krupniji putnici dobiju produžetak pojasa, ali vazdušni jastuci moraju biti centrirani preko struka radi bezbednosti i efikasnosti.
 
"Vazdušni jastuk se aktivira i pruža zaštitu glave, vrata i torza, ali produžetak pojasa umanjuje zaštitu", navodi se u saopštenju kompanije "Em sejf" iz Arizone, koja je proizvela jastuke. Prema istoj regulativi, roditelju je zabranjeno da u krilu drži novorođenče.
  • SB

    02.04.2018 08:20
    Dok u ekonomskoj neka ginu, dok zauzimaju 2 sedista? Malo naopako su oni pristupili ovom problemu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.