Vanredno stanje u Vatikanu zbog sve više prijava "demonskih aktivnosti"

Vatikan je proglasio "vanredno stanje" zbog sve više prijava o "demonskim aktivnostima" i organizovao obuku sveštenika za egzorcizam (isterivanje đavola).
Vanredno stanje u Vatikanu zbog sve više prijava "demonskih aktivnosti"
Foto: Pixabay
Između 16. i 21. aprila u Rimu će biti održani kursevi egzorcizma, čiju će osnovu činiti "molitva za oslobađanje duša od zlih duhova".
 
Međunarodno udruženje egzorcista, koje podržava Vatikan, proglasilo je "vanredno stanje" nakon velikog porasta broja zahteva za ovim obredom. Vatikanski radio je objavio izjavu sveštenika Beninja Palile, koji tvrdi da oko 500.000 vernika zatraži egzorcizam svake godine samo u Italiji.
 
Najistaknutiji irski egzorcista Pet Kolins pozvao je više sveštenika na obuku za egzorcizam. On tvrdi da se potražnja za njegovim uslugama višestruko povećala tokom poslednjih godina. Kolins navodi da "sveštenici treba da nauče da razlikuju znake psihičke bolesti od opsednutosti demonima".
  • Za Srleta

    20.04.2018 14:44
    Zanimljivo ali..
    NIje nasa stvar, a sto se tice tvog kometara, tebi bi trebao egzorcizam, jer mogu da hvalim i kritikujem samo ono sto mi je blisko. SPC mora da mi bude uzor u svemu, a nije tako , ako tebi ne smetaju dzipovi, droga, pedofilija , u redu je ...
  • Ned

    13.04.2018 13:17
    Religioznost je dijagnoza... F.
  • Andrija Šrek

    13.04.2018 10:24
    ...
    Dokoni popovi...Siguran sam da se ovi "kursevi" i naplaćuju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin