Zbog čega vas napadaju komarci?

Dok drugi uživaju u čašici razgovora, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce.
Zbog čega vas napadaju komarci?
Foto: Pixabay
1. Krvna grupa
 
Osobe krvne grupe 0 više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.
 
2. Trudnoća i višak kilograma 
 
Budući da dosadne napasnike privlači CO2, oni koji ga više izdišu u većoj su "opasnosti". Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam. 
 
3. Boja odeće
 
Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamno plava, komarce više privlači od svetlije. Oni koji nose tamniju odeću više se ističu od onih u odeći bele boje ili nežnijih nijansi.
 
4. Alkohol 
 
Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda i zato što brže dišu - i često imaju topliju kožu.
 
5. Kretanje
 
Što se više krećete ili gestikulirate, to ste komarcima zanimljiviji jer se tako ističete od okoline i lakše vas primete.
 
6. Znojenje 
 
Neki od nas teže podnose vrele letne dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima, koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.
 
7. Mirisi
 
Ako volite slatke parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto vredi i za razne druge proizvode poput mleka ili ulja za telo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin