Na aukciji parčići torti sa kraljevskih venčanja stari decenijama

Povodom venčanja princa Harija i Megan Markl, u javnosti raste interesovanje za svim kraljevskim stvarima, pa će tako na aukciji koja se održava sledećeg meseca biti ponuđeno pet parčića torti sa kraljevskih venčanja koji su stari decenijama.
Na aukciji će biti ponuđeno i parče torte sa venčanja princa Čarlsa i princeze Dajane, kao i sa venčanja princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton.
 
Očekuje se da će na aukciji u Las Vegasu 23. juna, pet parčića torti pojedinačno dostići cene od nekoliko stotina, pa čak i hiljadu dolara, navela je aukcijska kuća Džulijens, a izvršni direktor te kuće Daren Džulijen je naglasio da "ona nisu jestiva".
 
Parče sa venčanja Čarlsa i Dajane, koje će biti prezentovano u beloj kutiji sa "CD-om Bakingemska palata 29. jula 1981" (kada je venčanje održano) i srebrnim natpisom na papirnom omotu, procenjuje se da će dostići cenu između 800 i 1.200 dolara.
 
"Njih su doneli ljudi koji su bili na venčanju, a čuvali su ih u frižideru sve vreme. Teško je baciti nešto što vam je dala kraljevska porodica", rekao je Džulijen i dodao da parčići nisu čuvani pomoću nekih drugih sredstava.
 
Voćna torta sa venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton iz 2011. biće predstavljena zajedno sa čestitkom na kojoj piše "Sve najbolje od NjKV princa od Velsa i vojvotkinje od Kornvola." Očekuje se da će to parče dostići cenu između 600 i 800 dolara, a ova aukcijska kuća je 2014. godine prodala parče torte sa venčanja Vilijama i Kejt za 7.500 dolara.
 
Među ostalim biće i parče sa venčanja princa Čarlsa i Kamile Parker 2005, kao i sa venčanja princa Endrua i Sare Ferguson 1986. godine, za koja se takođe očekuje da dostignu cene između 600 i 800 dolara. Parče torte sa venčanja princeze Ane i njenog prvog supruga Marka Filipsa 1973. godine očekuje se da će koštati između 300 i 500 dolara.
 
Na venčanje princa Harija i Megan Markl koje će biti održano 19. maja, pozvano je više od 600 ljudi, a na svečani prijem je pozvano još njih 200.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin