Venecija će zabraniti restorane koji prodaju hranu za poneti

U borbi protiv sve veće količine smeća, Venecija ima nameru da u sledeće tri godine zabrani otvaranje novih restorana u kojima se kupuje hrana za poneti.
Venecija će zabraniti restorane koji prodaju hranu za poneti
Foto: Pixabay
Vlasti u toj omiljenoj turističkoj destinaciji pokušavaju da smanje broj onih koji će pre nego što sednu u gondolu kupiti komad pice i na brzinu ga pojesti, pa za sobom ostaviti smeće. 
 
Živopisni centar grada sve više se bori s ogromnim brojem turista koji često ostavljaju za sobom smeće nakon što su na otvorenom pojeli hranu.  Vlasti napominju da su zbog mogućnosti kupovine hrane za poneti, uske uličice često zakrčene turistima koji jedu na otvorenom. 
 
Umesto toga, grad želi da postojeće prodavnice s hranom poboljšaju svoju ponudu i osiguraju toalete.  Ova pravila, kako se navodi, neće se odnositi na proizvođače sladoleda, ali hoće na picerije i restorane koji se bave prodajom kebaba. 
 
Pored toga, odražava se negativno i zbog toga što se povećava broj golubova koji su se nastanili širom grada i počeli da stvaraju probleme lokalnim stanovnicima, uprkos tome što su uvedene stroge kazne za one koji ih budu hranili na ulicama. 
 
Meru još mora da odobri gradsko veće.
  • :)

    16.05.2018 13:33
    Код моста Ријалти, ресторан - башта уз канал, пица 30€, кола 8€, пиво 12€, услуга пар евра и са бакшишом, све заједно, нешто испод деведесет еврића....
    Цене коле и пива у баштама ресторана су и на Гранд каналу исте, па сад, ко воли - нек изволи...
    :)
  • Putnik

    14.05.2018 11:48
    Po restoranima je tamo cena prava sitnica. Najjeftinije je Mek sve ostalo je preskupo i grozno ( posebno pizza ).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.