Avion sleteo samo sa jednim motorom

Avion ruske kompanije "Pobeda" uspešno je sleteo na moskovski aerodrom Vnukovo nakon što mu je otkazao jedan motor odmah nakon poletanja.
Avion sleteo samo sa jednim motorom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Reč je o avionu "boing 737-800" koji je leteo iz Moskve za Astrahanj, u kojem se nalazilo oko 170 putnika.
 
Avion je poleteo sa aerodroma Vnukovo u 7.15h po lokalnom vremenu i trebalo je da sleti u 9.18h u Astrahanj, ali odmah nakon poletanja desni motor je prestao da radi, nakon čega se avion okrenuo i uspešno sleteo na aerodrom.
 
Iz avio-kompanije su saopštili da su svih 12 aviona "boing 737-800" proizvedeni 2014. ili 2015. godine, kao i da su svi dobijeni direktno od proizvođača, te da je ovo prvi slučaj da je došlo do kvara na bilo kom motoru.
  • mrk

    19.05.2018 14:55
    avioni i jesu konstruisani tako da mogu leteti samo sa jednim motorom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.