Mladić skupo platio SMS koji je poslao šefu posle otkaza

Roditelji mladog Nemca koji je radio na Novom Zelandu morali su da daju kuću pod hipoteku kako bi platili njegovu sudsku kaznu.
Mladić skupo platio SMS koji je poslao šefu posle otkaza
Foto: Pixabay
Kaznu je sudija opisao kao "jednu skupu tekstualnu poruku".
 
Nakon što je dobio otkaz u fabrici mleka u prahu nedaleko od Blenhajma na Južnom ostrvu, Maksimilijan Kristijan Zuker poslao je poruku svom šefu u kojoj je napisao da je "ostavio mali poklon na proizvodnoj liniji" mleka u prahu. 
 
Pola sata kasnije, taj 21-godišnjak poslao je drugu poruku u kojoj je napisao da se radi o šali, ali je kompanija već pokrenula proceduru uništenja kontaminiranih proizvoda u skladu sa zakonom. 
 
Kompanija je bila prisiljena da baci celu pošiljku za izvoz. Saopštila je da je ukupan trošak pošiljke, dan posla provedenog u uništavanju proizvoda i pokušaj nadoknade izgubljenog vremena iznosio gotovo 190.000 novozelandskih dolara (128.650 američkih dolara). 
 
Kako navode mediji, porodica mladog Nemca bila je prisiljena da stavi kuću pod hipoteku kako bi pokrila kaznu od 19.000 dolara koja mu je izrečena na sudu, kao i njegove troškove života dok je čekao izricanje kazne na Novom Zelandu.
  • Podrzavam

    30.06.2018 13:56
    Samo kazne dovode red u drzavi
    To treba uvesti i kod nas, a ne da lenstine i neradnici komanduju i kuckaju po tastaturi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin