Japanac izbačen sa svog ostrva u 82. godini

Japanac Mafasumi Nagasaki živeo je 30 godina jednom na pustom ostrvu svojom voljom, ali su ga u 82. godini vlasti prebacile u civilizaciju, jer su procenile da zbog slabog zdravlja više ne može sam da se brine o sebi.
Mafasumi na ostrvu Sotobanari, kod Okinave, nije završio nesrećnim slučajem, posle brodoloma ili avionske nesreće, već je sam otišao na to mesto daleko od ljudi, u potrazi za samoćom i harmonijom sa prirodom.
 
Pre šest godina, neko ga je našao i o njemu je počelo da se priča, piše Korijere, a nedavno su lokalne vlasti odlučile da ga, uprkos njegovom protivljenju, premeste u obližnji grad. "Rizikovao sam svoj život da zaštitim ostrvo i ne želim da ga napustim", rekao je Mafasumi svojim "spasiocima".
 
"Nikad nisam bio tužan u ovom raju. Ovde imam sve što mi treba, ništa drugo mi nije potrebno. Želim da umrem ovde, kad naiđe tajfun, i da niko ne može da mi pomogne", kazao je ovaj japanski Robinzon Kruso kojem više neće biti dozvoljeno da se vrati u prirodu.
 
Sada se nalazi u Išigaki, oko 60 kilometara udaljenom gradu, u četiri zida jednog stana koji mu je dodelila japanska vlada.
 
Čim je napustio ostrvo, piše Korijere, razboleo se od jakog virusa gripa. Naime, on je razvio antitela neophodna da bi preživeo ujede raznih insekata na ostrvu i druge prirodne opasnosti, ali ne i za uobičajene bolesti u civilizaciji. 
  • Gori ste i od vučića

    02.07.2018 18:37
    Magarčine jedne
    Koji su magarci ovi ljudi, nadam se da će i njih tako neko da prisili da rade šta ne žele kad budu ostarili. Pljuc.
  • saruman

    02.07.2018 18:31
    Čovek traži normalan život, a oni hoće da mu obezbede pakao.
  • Dekins

    02.07.2018 18:31
    Standard
    On dobio ono sto srbiji neko nikad ne doceka, ovde ti otimaju stanove i salju na pusto ostrvo ako je to moguce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin