Pronađeni ljudski ostaci pripadaju porodici Romanov

Ljudski ostaci pronađeni 1993. i 2007. godine kod Jekaterinburga pripadaju nekadašnjem ruskom caru Nikolaju Drugom, članovima njegove porodice i pratnje, pokazala su složena molekularno-genetička ispitivanja.
Istražni komitet Rusije naveo je da sedam od 11 pronađenih ostataka pripada članovima jedne porodice, uključujući majku, oca, sina i četiri ćerke.
 
"Rezultati upoređivanja genetskih profila pronađenih ostataka s uzorcima živih potomaka porodice Romanov, i po muškoj i po ženskoj liniji, dokazuju da ostaci pripadaju Nikolaju Drugom i članovima njegove porodice", navodi se u saopštenju.
 
To potvrđuju i rezultati upoređivanja s ostacima bivšeg cara Aleksandra Trećeg, oca Nikolaja Drugog.
 
"Rezultati ispitivanja u cilju uspostavljanja genetske veze između cara Aleksandra Trećeg i preminule osobe identifikovane kao car Nikolaj Drugi, dokazuju da je reč o ocu i sinu", navodi Komitet.
 
Istraga smrti Nikolaja Drugog i članova njegove porodice otvorena je 1993. godine.
 
Nikolaj Drugi je bio ruski car od 1894. do 1917. godine, kada se odrekao prestola tokom Februarske revolucije.
 
U utorak, 17. jula, navršava se 100 godina otkako su boljševici u Jekaterinburgu streljali bivšeg cara i članove njegove porodice, nešto više od osam meseci po preuzimanju vlasti u Oktobarskoj revoluciji.
  • Dex

    16.07.2018 21:29
    Boljsevici jevreji svi do jednog koji su izvrsili egzekuciju. Bas me cudi kako se to nikad ne spomene i uloga tkzv lenjina(uljanovica,jevreja) i cele jevrejsko/boljsevicke kamarile u unistenju carske Rusije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin