VIDEO: Britanci zabranili reklamu za "polo"

Britanska uprava za standarde oglašavanja (ASA) zabranila je reklamu za novi Folksvagen polo u kojoj je akcenat na sigurnosnim sistemima.
Reklama je zabranjena jer je Uprava procenila da preterano promoviše oslanjanje vozača na tehnologiju. 
 
U reklami se vidi kako otac brine zbog sina koji obožava ekstremne sportove pa mu se često dešavaju nesreće. Nekako je "pregurao" tricikle, bicikle i motore, a onda je na red došao automobil. 
 
Otac deluje prestravljeno jer će njegov sin da vozi, a tokom vožnje upravo tehnologija sprečava nekoliko udesa, uključujući i gaženje pešaka. 
 
Šest osoba se žalilo ASA jer, kako kažu, reklama "ohrabruje opasnu vožnju preterano ukazujući na prednosti sigurnosnih sistema u automobilu". 
 
Folksvagen je odbio primedbe, tvrdeći da u reklami ne postoji ništa što "toleriše ili ohrabruje opasnu, nametljivu, nepromišljenu i nedogovornu vožnju". Nemačka kompanija je opisala vozača kao "nespretnog, nesrećnog i nesrećama sklonog", što je jasno pokazano kroz "komično preterane" scene. 
 
VW je takođe naglasio da bi bilo nemoguće reklamirati bezbednosne tehnologije poput onih iz reklame bez pokazivanja potencijalno opasnih situacija i da je kompanija sarađivala sa regulatornim telima kako bi se osiguralo da su njihove bezbednosne tehnologije prikazane na "tačan i odgovoran način". 
 
Međutim, ASA se nije složila sa tvrdnjama VW, istakavši da "opis opasnih situacija u reklami pokazuju da neodgovorni vozači mogu da se oslone na bezbednosne sisteme vozila".
 
  • Zato

    03.08.2018 08:55
    Mislis
    Pa englez je nije bosanac, bice to brze kanda
  • Vasa

    03.08.2018 07:39
    Bezbedan
    Nema brige.Nek dodje u Bosnu, iščupaće mu elektorniku i bezbedno će ga voziti. Za jedno 20-tak godina naravno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin