Haljine i fotografije Merilin Monro na aukciji

Haljine Merilin Monro zajedno s fotografijom na kojoj je jedna od najvećih holivudskih zvezda napisala zahvalnicu producentu koji je pokrenuo njenu karijeru, biće prikazani javnosti pre prodaje na aukciji.
Haljine i fotografije Merilin Monro na aukciji
Foto: Pixabay
Aukcijska kuća "Profiles in History" najavila je da će zbirka biti predstavljena na Beverli Hilsu od 18. avgusta, a da će aukcija biti krajem oktobra.
 
Među predmetima je fotografija koju je Merilin potpisala za direktora Bena Lajona iz "20th Century Fox-a" s tekstom: "Dragi Ben, pronašao si me, dao mi ime i verovao u mene kada niko nije. Mnogo hvala. Merilin". Rođena kao Norma Džin Mortenson, Monro je promenila ime po dolasku u Holivud. Uzela je majčino devojačko prezime Monro, dok je Lajon smislio Merilin.
 
Fotografija je napravljena tokom snimanja "Sedam godina vernosti", filma iz 1955. godine u kojem je i čuvena scena Monro kako drži belu haljinu da se ne digne zbog naleta vazduha iz podzemne železnice. Verzija te haljine, koju je napravio dizajner Bil Travila za turneje i izložbe, takođe je među predmetima na prodaju, kao i njen scenario za film.
 
Na aukciji će biti ponuđene i njene fotografije iz detinjstva, 15 kostima koje je nosila u filmovima, među kojima i haljine iz "Muškarci više vole plavuše" i "Kako se udati za milionera". 
 
Na izložbi će biti prikazane i velike fotografije Monro koje je uradio modni fotograf Milton Grin, prijatelj glumice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin