Vlasniku apartmana u Zadru preti zatvor jer je odbio da ugosti gej par

Jednom Zadraninu, vlasniku apartmana, preti kazna zatvora do tri godine zato što je odbio da ugosti gej par iz Brazila, piše "Večernji".
Vlasniku apartmana u Zadru preti zatvor jer je odbio da ugosti gej par
Foto: Pixabay
Zadarska policija podnela je protiv njega krivičnu prijavu zbog toga što je počinio krivično delo povrede ravnopravnosti. Ako bude proglašen krivim mogao bi završiti u zatvoru, a zaprećena kazna je do tri godine.
 
List piše da je brazilski par hteo da letuje u Zadru ovog septembra, pa su preko internet portala za iznajmljivanje rezervisali smeštaj u apartmanu 'Identity'. Saznavši da je reč o homoseksualcima, vlasnik je zatražio otkaz rezervacije, nakon čega su se Brazilci požalili portalu, koji je Zadraninu otkazao saradnju. Isto je učinio još jedan portal za buking, a objekta "Identity" više nema ni na portalu Turističke zajednice Zadra, koja je osudila takav potez prema gostima. 
 
Inače, krajem prošle godine, desničarsko udruženje "U ime obitelji" pokrenulo je hajku na Fejsbuku, a sada se na udaru našao i booking.com. Nekadašnja članica tog udruženja Ana Marija Marković pokrenula je peticiju kojom želi da izbori pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gej osobama.
  • Buus

    20.08.2018 13:31
    Odusevljavaju me ovi kosmopoliti, sto brane svacija prava, dok se njihova gaze li gaze.
  • Kaćanka

    19.08.2018 12:24
    cccc
    Hoda ludak po ludnici i stalno na glavu stavlja duvan. Nailazi doktor pa ga upita:
    - Zasto to radis?
    - Ja sam lula - nonšalantno odgovara ludak.
    Doktor zainteresovan nastavlja konverzaciju:
    - Ma otkud ti ta ideja, zasto mislis da si ti lula?
    Skine ludak gaće, pokaže na svoj organ i reče:
    - Povuci dim, pa ces se i sam uveriti.
  • Nemanja

    19.08.2018 11:45
    @Kaćanka

    Vic koji si napisala pokazuje koliko si primitivna i zaostala, ali ne mogu skroz da te osuđujem - ti barem negde podsvesno znaš koliko si neuka i zaostala, pa se držiš svoje male i primitivne sredine. Mnogo je gori slučaj sa nekim među ovih 15-tak pluseva koje si dobila - ti likovi ne ostanu u svojim brdima i šumama nego se dosele u grad, pa onda komentarišu šta im smeta i ne smeta da vide na ulici, kao da nisu ONI ti koji su čudan prizor u civilizaciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".