Južna Koreja zabranjuje kafu u školama

Vlada Južne Koreje donela je odluku o zabrani prodaje kafe u školama zbog prekomernog konzumiranja.
Južna Koreja zabranjuje kafu u školama
Foto: Pixabay
Prodaja pića sa visokim procentom kofeina zabranjena je u školama u Južnoj Koreji od 2013. godine, ali su aparati za kafu bili dostupni nastavnicima, dok su učenici mogli da se snađu da dobiju kafu.
 
Vlada sada želi da potpuno eliminiše mogućnost da deca kupe piće sa visokim procentom kofeina, rekla je portparolka Ministarstva za bezbednost hrane i lekova, upozoravjaući da učenici konzumiraju kafu kako noću ne bi spavali dok se pripremaju za polaganje ispita.
 
Ova odluka, koja stupa na snagu 14. septembra, predviđa potpunu zabranu prodaje kafe u osnovnim, srednjim i višim školama.
 
- Kafa će nestati iz kafeterija - rekla je predstavnica ministarstva.
 
Ministarstvo je upozozilo na zdravstvene posledice prevelikog pijenja kafe koje može da izazove mučnine, nepravilne otkucaje srca i poremećaj sna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin