Oko 90 mrtvih slonova pronađeno u Bocvani

Skoro 90 mrtvih slonova pronađeno je u blizini rezervata u Bocvani, što je najveći broj ubijenih slonova pronađenih na jednom mestu na području Afrike.
Oko 90 mrtvih slonova pronađeno u Bocvani
Foto: Pixabay
Udruženje "Slonovi bez granica" okrivilo je za smrt slonova lovokradice, a saopšteno je da je 87 slonova ubijeno zbog kljova, pre nekoliko nedelja.
 
"Šokiran sam. Ovo je najveći lov na slonove do sada bilo gde u Africi. Zabrana lova na slonove donesena je 2015. godine, a od tada se broj ubijenih udvostručio", rekao je Majk Čejs iz Udruženja "Slonovi bez granica".
 
Kako se navodi, trećina afričkih slonova stradala je u poslednjih 10 godina, a 60 odsto slonova iz Tanzanije ubijeno je u poslednjih pet godina. Bocvana se smatra "poslednjim utočištem slonova" zbog strogih zakona koji imaju za cilj da spreče ilegalnu trgovinu slonovačom.
 
Iako ne postoji ograda na međunarodnoj granici, prema podacima dobijenim na osnovu praćenja slonova, utvrđeno je da se oni povlače iz Angole, Namibije i Zambije i ostaju unutar granica Bocvane gde se smatra da su bezbedni i gde su retki slučajevi ubijanja ovih životinja. Bocvana se često opisuje i kao poslednje utočište slonova o čemu govori i podatak da u njoj živi 130.000 slonova.
 
"Upozorili su nas na problem krivolova i mislili smo da smo spremni na to", rekao je Čejs.
  • Zabrinuti

    04.09.2018 13:05
    @Orwell
    Ala si ti puko, gari. Mani se veganske ishrane, vidiš da ti šteti mozgu. Plan demona? Šta ti dečko konzumiraš...

    S druge strane, stvarno je tužno što slonove i dalje love, i to ne zbog mesa, već zbog kljova. Iako je u celom civilizovanom svetu zabranjena prodaja slonovače...
  • Orwell Vegan

    04.09.2018 11:32
    Istina
    Sad cu vam otkriti da je plan demona da se prvo uniste najveci vegani u carstvu zivotinja, a to su slonovi. Slon je pravi kralj zivotinja, a ne mesozder lav. Oni zele zaustaviti sirenje veganstva medju zivotinjama da bi onemogucili ponovno uspostavljanje Raja na Zemlji, tacno onako kako je to opisano u Apokalipsi. Pa ko veruje, veruje, ko ima oci neka vidi.
  • strava

    04.09.2018 09:49
    i
    Strava i užas, šta mi radimo od ove planete, flore i faune. BRUKA
    Ameri i Kinezi nek počnu da uzimaju veštačke "Afrodizijake", da nema kupaca iz Kine i Amerike ne bi bilo ni masakra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.