Žena tužila "Fejsbuk" jer je silovana

Jedna Teksašanka tužila je Fejsbuk zato što ju je, kako tvrdi, čovek koga je upoznala na toj društvenoj mreži silovao, tukao i seksualno iskorišćavao kada je imala 15 godina, te da su direktori te kompanije znali da se maloletnici na toj društvenoj mreži mame za trgovinu seksom.
Žena tužila "Fejsbuk" jer je silovana
Foto: Pixabay
Ona je tužbu protiv Fejsbuka i osnivača portala Bekpejdž podnela sudu u Hjustonu.
 
U obrazloženju tužbe se navodi da je ona "navučena" na razgovor sa korisnikom koji se na toj društvenoj mreži 2012. predstavljao kao "prijatelj" nekolicine njenih poznanika. Tvrdi da se taj muškarac, kada se jednom posvađala sa majkom, ponudio da je "uteši", ali nakon što ju je pokupio kolima, silovao ju je, tukao i njene slike objavio na portalu Bekpejdž.
 
Navodi se i da Fejsbuk nije učinio dovoljno da verifikuje korisnikov identitet, za koji se u tužbi napominje da je lažan, kao i da oštećena nikada nije bila upozorena da trgovci seksualnim uslugama vrebaju na društvenim mrežama.
 
Agencija navodi da ni kompanija Fejsbuk ni portal Bekpejdž nisu bili dostupni za komentar.
  • Lucija

    05.10.2018 13:27
    dvolice Fejsbuka
    Tacno tako. Mene je bivsi momak koga sam ostavila mesecima blatio i kacio nase razgovore i fotografije a fejsbuk gotovo da prstom nije mako. Cak je na prijavu jedne moje prijateljice da nas chat iz inboksa javno objavljuje na svom zidu, napisao da to citiram: ''nije nista strasno''

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.