Putuje po zemlji i ujedinjuje beskućnike s njihovim porodicama

Tridesettrogodišnji Cai Jankviu je proveo poslednje tri godine putujući po svojoj rodnoj državi Kini u cilju da pomogne beskućnicima.
Putuje po zemlji i ujedinjuje beskućnike s njihovim porodicama
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Naime, on je odlučio da posveti život pomažući ovim ljudima. Radio je na štandu u jednoj ulici kada je video bosog beskućnika kako prolazi. Taj čovek ga je podsetio na očaj koji je prouzrokovao gubitak njegovog brata, pre više od 20 godina.
 
Godine 1994. Caiev brat, koji je patio od epilepsije, napustio je porodični dom, a kada su ga našli tri dana kasnije bio je u tako lošem stanju da je preminuo na rukama svoje porodice. Cai se setio svoje majke, koja je ležala u krevetu danima oplakujući smrt svog sina, a kada je na ulici video bosog beskućnika odlučio je da ne može samo mirno da posmatra porodice koje prolaze kroz isto i morao je nešto da učini.
 
U julu 2016. godine Cai je kupio polovan kombi, koji je opremio ćebadima i drugim potrepštinama. Napustio je svoju porodicu u potrazi za beskućnicima koje je želeo da ujedini s njihovim porodicama. Od tada je proputovao preko 90.000 kilometara kroz Kinu i uspeo je da ujedini više od 50 ljudi s njihovim bližnjima. 
 
Uprkos Caievom plemenitom cilju, približiti se ovakvim ljudima nije lako, a neki jednostavno ne žele da se vrate kući. Cai kaže da se iza svakog beskućnika nalazi porodica koja pati, ali priznaje da mnogi koje je upoznao ne žele da se vrate svom starom životu. 
Tvrdi da će njegova misija biti gotova onog dana kada više ne bude mogao da pronađe beskućnike na ulicama.
 
"Moja porodica podržava moj stil života i moj cilj", rekao je Cai. 
 
On je na internetu sakupio mnogo fanova, koji doniraju novac njegovom cilju, kojim on pokriva svoje troškove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".