Deca mogu da tuže roditelje zbog slika na Fejsbuku

Roditelji na Fejsbuku često postavljaju fotografije svoje maloletne dece ne obazirući se na potencijalnu opasnost koju bi to moglo da predstavlja.

Ukoliko i pored toga želite da objavljujete fotografije vaše dece, potrudite se da putem privatnih postavki te postove učinite vidljivim samo osobama koje poznajete.

Francuske vlasti nemaju milosti za "neposlušne roditelje", pa su propisale kaznu koja iznosi 45.000 evra ili godinu dana zatvora. Tužbu protiv roditelja mogu da podignu samo deca i daje mogućnost deci da se zaštite u budućnosti u slučaju da nisu želeli da neke od fotografija na Fejsbuku ikad budu objavljene u javnosti.

Roditeljima se savetuje da fotografije dece nikad ne objavljuju kao javne postove, već da one budu dostupne samo ljudima koje lično poznaju. U protivnom će deca moći da vas tuže.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom