Roditelji deci daju imena po pokemonima

Ceo svet prihvatio je novi trend i opsesivno počeo da juri za pokemonima po ulicama, ali, da je stvar postala ozbiljna govori i to da su roditelji svojim bebama počeli da daju imena po glavnim junacima ove igrice.

Sa sociološkog stanovišta je izuzetno zanimljivo baviti se temom pokemona i uticajem koji igrica ima na svet. Nije čudno to što roditelji svoju decu nazivaju po trenutnim popularnim serijama, emisijama, filmovima i tako dalje, ali ovoliki nagli skok svet do sad nije video.

Broj novorođenčadi koja su dobila ime po nekom pokemonu je toliko skočio poslednjih nedelju dana, da se rezultati ankete čine neverovatnim. Ime "Ivi" skočilo je 1.377 mesta na listi najpopularnijih imena za devojčice, a "Oniks" čak 2.184. Ivi zvuči relativno uobičajeno, ali Oniks do 90-ih nije postojalo, tačnije dok ga pokemoni nisu uveli.

Ostala imena poput "Eš" i "Rozelija" su takođe skočila po popularnosti, ali srećom, ona su ipak malo tradicionalnija.

"Imamo bebe nazvane po TV likovima i poznatima, tako da ovaj trend uopšte ne čudi. Pokemon Go već ima neverovatan uticaj na kulturu tako da je logično da mladi roditelji odrasli na istoimenim crtanim filmovima svoju ovako decu nazivaju", objasnila je Linda Mari, urednica portala koji je sproveo istraživanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom