Majci naplatili držanje bebe nakon porođaja

Jedna žena iz Amerike dobila je račun iz porodilišta gde su joj naplatili 39,35 dolara jer je nakon porođaja koji je obavljen carskim rezom odmah dobila dete u naručje.

Fotografiju računa na kojem je zasebno uračunato "držanje sopstvene bebe" u iznosu od skoro 40 dolara postavio je otac bebe na Redit. Zapravo, on nije bio ljut zbog računa, napisao je da je bolnica odradila odličan posao, ali na društvenim mrežama razvila se debata o apsurdnosti zdravstvenog sistema u Americi.

"Tokom obavljanja carskog reza, babica je upitala suprugu da li bi želela da odmah ima kontakt s bebom, na šta je ona odgovorila da naravno da želi. Ovu stavku na računu ipak nismo očekivali. Dok je beba ležala na grudima moje supruge sestra nas je čak zajedno i fotografisala. Svi su bili maksimalno profesionalni, ali nas je zatekla činjenica da se to naplaćuje", napisao je muž.

Kao moguće opravdanje naplaćivanja držanja bebe navodi se dolazak još jedne babice, pored one koja je služila na porođaju, koja će stalno motriti na bebu dok je na majčinim grudima.  

  • Kaya

    06.10.2016 22:56
    Uvek neko mora da pomene Betaniju i kako tamo niko neće ništa da radi bez para!
    Gluposti! To je sve zbog nas i našeg mentaliteta da je "red" da se časti a onda se utrkuju ko će dati više i pričati o tome!

  • Šta se čudite

    06.10.2016 13:21
    Jeftiniji od Betanije. Očekuju bar 500 EUR na ime zahvalnosti za obavljeni porodjaj, iako žene imaju zdravstveno osiguranje.
    Samo u Americi plaćate na račun bolnice, a ovde u kešu na ruke.
  • Limanac

    06.10.2016 13:14
    :(
    Bolesno,!!! ipak ovaj text niste trebali objaviti, moglo bi nekom našem na položaju pasti na pamet primena istog kod nas, još jedan način otimanja od naroda. Ovi sada drmatori samo nalaze načina za otimanje a ništa pametno i novo što bi donelo boljitak društvu se ne preuzima iz inostranstva, a kamo li osmišljava ovde kod nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom