VIDEO: Aplikacija koja mamama olakšava dojenje

Majke se nakon porođaja susreću s raznim nedoumicama kada je dojenje u pitanju – da li imaju dovoljno mleka, koliko je beba pojela i da li joj je to dovoljno. Ove nedoumice bi mogla da reši aplikacija Momsense.

Naime, aplikacija omogućava majkama da slušaju svoje bebe tokom dojenja i prate koliko često gutaju.

Momsense funkcioniše zajedno s posebnim parom slušalica koje se stavljaju ispod bebine ušne školjke, a nakon što se slušalice spoje s telefonom, majka može da prati koju količinu mleka je beba pojela. Svaki bebin gutljaj prikazuje se na aplikaciji, a majke na taj način dobijaju detaljan izveštaj.

Aplikacija je napravljena u SAD-u i košta 89 dolara.

"Dojenje je važan period za majku i dete. Želimo da majke budu mirne i sigurne, kao i da ne odustaju od dojenja", kazao je doktor Osnat Emanuel.

Takođe, Momsense beleži bebin glas i čuva ga u album, i daje savete za dojenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom