Šta treba da uradite pre porođaja

Porođaj se bliži, a vi više ni sami niste sigurni šta treba, šta ne i kako dočekati svoj dan D.
Evo saveta:
 
Idite u školicu za trudnice
 
Iako ćete većinu toga što čujete u ovoj školici za trudnice već znati, uvek postoje mali saveti koji vam mogu biti od velike pomoći.
 
Naučite osnove o dojenju
 
Iako se dojenje najbolje uči u praksi, dobro će vam doći malo teoretske podloge kako bi znali šta da radite kada se u praksi pojave teškoće s dojenjem.
 
Pripremite krevetić
 
Svakom detetu je potrebno mirno okruženje za kvalitetan san, zato na vreme uredite kutak za novog člana porodice. Kako ne bi skupljala prašinu, posteljinu neka partner pripremi kada budete u bolnici, ali sve ostalo možete pripremiti i mnogo ranije.
 
Spakujte torbu
 
Ne pretrpavajte torbu nepotrebnim stvarima. Najbolje je da na vreme napravite popis svega što ćete nositi u bolnicu. Iz dana u dan ćete verovatno nove stvari dodavati, a stare skidati s popisa. Kada on bude konačan, spakujhte torbu i stavite je u orman.
 
Razgovarajte s prijateljima i porodicom o svom izboru
 
Bilo da želite da vas svi posete u bolnici ili ne želite nikoga osim partnera, to je vaš izbor. Ali o njemu na vreme obavestite bližnje kako biste izbegli situacije u kojima se ne osećate ugodno.
 
Unapred pripremite hranu
 
Ako imate dovoljno energije i vremena, dobro bi bilo da pripremite obroke unapred i stavite ih u zamrzivač. Tako ćete uvek imati kuvan obrok koji treba samo podgrejati, a ovo će vam zlata vredeti u prvim nedeljama nakon porođaja.
 
Operite dečiju odeću
 
Posteljinu i odeću najbolje je oprati tek nedelju ili dve pre porođaja kako ne bi skupljala prašinu. Birajte visoke temperature i što blaže deterdžente ili čak dva puta isperite veš pre sušenja.
 
Postavite auto-sedište
 
Sada imate vremena da pročitate uputstva i posvetite dovoljno vremena kako biste ispravno stavili auto-sedište, pa to i učinite.
 
Odaberite pedijatra
 
Posavetujte se s ljudima koji imaju decu, tražite preporuke i na vreme odaberite pedijatra. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom