VIDEO: Tinejdžer protiv volje porodice oženio 71-ogodišnjakinju

Selamat Riajadi (16) protiv volje porodice i celokupne zajednice oženio je 71-ogodišnju Rohaju u Karangendahu u Indoneziji.
Rekli su kako je njihova ljubav toliko jaka da bi počinili samoubistvo da se njihovo venčanje nije održalo. Toliko su, kažu, zaljubljeni da ako jedno od njih umre i drugo mora umreti.
 
Njegova porodica borila se protiv venčanja, ali kada je 16-godišnjak počeo da preti samoubistvom, bili su primorani da odustanu. Nadalje, kako tradicija nalaže, venčanje se mora održati u kući predstavnika zajednice, ali kako je 71-godišnja Rohaja već dvaput bila udovica, moralo se dobiti dopuštenje.
 
Starosna granica za stupanje u brak muškarcima u Indoneziji je 19 godina, pa se ne zna ko je dao dopuštenje ovom činu. Tamošnji mediji preneli su da je par stupio u 'nikah siri' brak, poznat lokalnoj zajednici, ali ne i državi.
 
Javnost u Indoneziji burno je reagovala na vest o ovom venčanju. Veruje se da venčanje nije finansijski motivisano pošto su porodice mladenaca siromašne. 
 
  • Мунгос

    09.07.2017 21:02
    Индонезија је заостала средина, зато је разумљиво да они не поштују различитост.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.