Proveli 75 godina u braku i umrli istog dana, u istoj bolnici

Mladenci koji su se venčali tokom Drugog svetskog rata, Britanka i Kanađanin, umrli su u ponedeljak prirodnom smrću nakon što su proslavili 75 godina braka i to u razmaku od samo nekoliko sati, piše BBC.
Džordž i Džin Spir su se upoznali na plesu 1941. godine u Londonu, a oboje su umrli u bolnici u Otavi. Gospođa Spir je prva primljena u bolnicu zbog upale pluća, a samo nekoliko sati posle nje primljen je i njen muž. Oboje su umrli u snu, ona u ranim jutarnjim satima, a Džordž popodne.
 
Džin je bila član Reda britanskog carstva, a Džordž odlikovani kanadski oficir. Imali su dvoje dece Heder i Ijana.
 
"Svi smo znali da će ovaj dan doći jednom, ali nismo verovali da ćemo ih izgubiti oboje u jednom danu", rekla je ćerka medijima.
 
Venčali su se 1942. godine, a 1944. preselili u Kanadu gde su proveli ceo život, a sa britanskom kraljicom Elizabetom II su se sreli 2011. godine kada je boravila u poseti Kanadi.
  • Love Story

    20.09.2017 15:10
    Love Story. Za njih dvoje, to je bio Happy End.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom