Savetovala ćerku da nasilnike šutira u međunožje i izazvala raspravu na internetu

Blogerka iz Dalasa Mendi Kasl uzburkala je jasnost objavivši kako je svojoj šestogodišnjoj ćerki savetovala da se od nasilnika u školskom dvorištu brani šutiranjem u međunožje.
Kasl je objasnila kako joj se ćerka žalila na nekoliko dečaka koji je maltretiraju u školi. U početku je bila sumnjičava, ali kada je saznala da su je hvatali za zadnjicu i nazivali je debelom, odmah je ćerki dala zeleno svetlo da im uzvrati šutiranjem tamo gde su najosetljiviji kako bi je ostavili na miru.
 
Njena objava brzo se raširila društvnim mrežama, kao i rasprava o tome da li je Kasl postupila ispravno kada je savetovala ćerku da na nasilje odgovori nasiljem. Većina joj je dala za pravo što svojoj ćerki pruža mogućnost da se zauzme za sebe i uspešno suprostavi siledžijama, umesto da je uči da prihvati nepravedan tretman.
 
Međutim, mnogo je i onih koji misle da je prešla granicu prihvatljivog time što uči ćerku da na nasilje uzvraća nasiljem, naročito zbog toga što je ova majka svojoj ćerki čak održala i kratak kurs pravilnog šutiranja u međunožje. Osim toga, podsećaju neki, povrede testisa mogu ostaviti trajne posledice.
 
Kasl ipak ostaje pri svome – zahvaljujući maminom savetu, njena ćerka više ne ide svakodnevno u školu sa strahom. Takođe, naglašava ona, nasilje kao odgovor na nasilje je krajnja mera, koja se koristi kada ništa drugo ne uspeva. Ponekad, ono je jedino što je nasilnik u stanju da razume.
  • Komentar

    01.08.2018 14:46
    Odbrana
    Naravno da je u pravu... to bi trebalo sve majke da uče svoje čerke! Najefikasniji udarac za ženu kada se brani od znatno jačeg napadača.
  • Budući roditelj

    26.09.2017 10:55
    "Osim toga, podsećaju neki, povrede testisa mogu ostaviti trajne posledice."

    I hvatanje za dupe ostavlja slične, doduše psihološke posledice, o kojima malo ko razmišlja. Podržavam!
  • Marko Zecevic

    26.09.2017 10:50
    Lol moju sam isto ucio od pete godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom