Puristički dizajn doveden do savršenstva

Purizam - stilski pravac koji naglašava jednostavnost upotrebe i minimalistički izgled.

Dosta nas uživa u njemu, pogotovu kada je reč o izboru enterijera. Novi AXOR Uno dizajn česmi je upravo njegova suština: čist, sveden i suptilan.

Sledeći principe originalnog purističkog pokreta, proizvode iz ove kolekcije čine dva precizno oblikovana cilindra, spojena pod pravim uglom, u pravougaonim ili blago zaobljenim verzijama. Rukovanje AXOR Uno česmama svedeno je na esencijalni nivo - protok vode se reguliše pritiskom na dugme "select", okretanjem takozvane "zero" ručice ili podizanjem efikasno  oblikovane "loop" ručke.

Zahvaljujući posebnoj površini, kolekcija odiše dodatnim sjajem, a sastoji se od preko sedamdeset proizvoda za umivaonike, tuševe i kade. To pruža dovoljno veliki izbor da svom domu pružimo savršenstvo u dizajnu, umetničkom radu i funkcionalnosti.

AXOR do savršenstva razvija, izgrađuje i proizvodi česme, tuševe i pribore za luksuzna kupatila i kuhinje. Na najvišim estetskim i tehnološkim nivoima, stvaraju se avangardna, jedinstvena dela i kolekcije. Neki se od njih do danas smatraju klasicima kupatilskog dizajna.  

Trenutno na rang listi Međunarodnog foruma dizajna (iF) u konkurenciji najboljih svetskih kompanija za dizajn, Grupa Hansgrohe, s robnim markama AXOR i hansgrohe, pozicionirana je na 6. mestu među 2.000 kompanija. S 1.040 bodova, firma iz Šiltaha, specijalizovana za sanitarnu opremu, nadmašila je svetski poznate robne marke poput Audi-a, BMW-a i Apple-a i ponovno potvrdila vodeću poziciju u sanitarnoj industriji.

Više informacija se može dobiti na www.hansgrohe.hr, www.axor-design.com i www.hansgrohe.com.

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom