Majka čije se dete zarazilo velikim kašljem priznala da ne vakciniše decu pa izazvala lavinu kritika

Nakon što je priznala da je njeno dvomesečno dete zaraženo velikim kašljem koji se može sprečiti vakcinom, jedna majka se našla na udaru besnih korisnika društvenih mreža.
Majka čije se dete zarazilo velikim kašljem priznala da ne vakciniše decu pa izazvala lavinu kritika
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Naime, objavila je status u kojem je otkrila da ne vakciniše decu.
 
"Svi želimo da učinimo najbolje za svoju decu. Moj sin ima dva meseca. Upravo sam s njim u bolnici. Pozitivan je na veliki kašalj i lekari kažu da ga je dobio od moje nevakcinisane ćerke. Ceo dan me kritikuju zbog mojih uverenja. Da li je još nečije dete dobilo ovu bolest jer nije vakcinisano? Molim vas, komentarišite. Moja beba stvarno pati i to je užasno gledati. Sada mi je potrebno ohrabrenje", napisala je.
 
 
Njen status prenela je stranica BoredPanda čiji su se korisnici zgrozili postupkom ove majke.
 
Veliki kašalj ili pertusis je bolest koju uzrokuje bakterija Bordetella pertussis. Reč je o zaraznoj infekciji disajnih organa, koju karakterišu napadi kašlja koji obično završavaju dugotrajnim, škripavim udahom. Prenosi se kapljičnim putem, a komplikacije su različite i česte. Može proći bez većih problema, ali i ostaviti trajne posledice pa čak i uzrokovati smrt.
  • Vlada

    24.09.2018 09:50
    ---
    Sve ovo liči na režirano žrtvovanje sa ciljem dokazivanja kako prolaze "neposlušni" a u stvari sumnji skloni roditelji. Sumnja je znak zdravog razuma, a sumnja u kvalitet i učinkovitost vakcina je itekako upitna. Šta je u ovoj vesti zaista tačno, šta poluistina a šta neistina, mi kao čitaoci to jednostavno ne znamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom