U ovim gradovima je život najgori

Merser, jedna od najvećih kompanija za kadrovsko savetovanje, nedavno je objavila listu gradova s najgorim uslovima za život, sastavljenu prema Indeksu kvaliteta života.

Lista se sastavlja jednom godišnje, a u obzir je uzeto 450 gradova sveta, piše Independent.

Neki od faktora koji su uticali na rangiranje gradova su: politička stabilnost, stopa kriminala, stepen sprovođenja zakona, bankarske usluge, cenzura i sloboda medija, stepen ograničenja lične slobode, zdravstvene usluge, stepen zastupljenosti infektivnih bolesti, rasprostranjenost i kvalitet sistema kanalizacije, zagađenje vazduha, prirodne katastrofe, kvalitet javnog prevoza, dostupnost električne energije i hrane i pijaće vode...

Predstavljamo listu 10 najgorih gradova za život:

10. Konakri, Gvineja

Lična bezbednost stanovnika prilično je ugrožena u ovom gradu – potresaju ga nasilni kriminal, protesti i štrajkovi.

9. Kinšasa, Kongo

Dok u Kinšasi ‘cvetaju’ nacionalni konflikti, brojne nevladine organizacije pokušavaju da ublaže problem slanjem paketa prve pomoći i hrane.

8. Brazavil, Kongo

Velika rasprostranjenost korupcije prouzrokovala je žestoke proteste u gradu, tokom kojih je policija usmrtila nekoliko osoba.

7. Damask, Sirija

Prema navodima Mersera, ‘neprestano nasilje i teroristički napadi sve češće narušavaju svakodnevncu lokalnog stanovništva’.

6. Ndžamena, Čad

Reč je o jednom od najsiromašnijih gradova sveta kojim hara islamistička teroristička grupa Boko Hhram. Ova organizacija poznata je po čestim samoubilačkim bombaškim napadima u gradu.

5. Kartum, Sudan

Drugi po veličini grad u Sudanu i ključno tlo za vrbovanje novih snaga Islamističke države.

4. Port o Prens, Haiti

Grad u kojem cveta nasilni kriminal izuzetno je opasan za turiste. Pljačke i silovanja svakodnevna su pojava, dok je stopa osvetničkog nasilja u porastu.

3. Sana, Jemen

Najveći grad Jemena razrušili su vazdušni napadi iz Saudijske Arabije u posrednom ratu između nje i Irana.

2. Bangi, Centralnoafrička Republika

Prestonica Centralnoafričke Republike toliko je siromašna da mnogi stanovnici preživljavaju isključivo zahvaljujući stranim donacijama. Osim toga, nasilni sektaški sukobi redovna su pojava.

1. Bagdad, Irak

Bagdad je tokom nekoliko ratova pretrpeo strahovito oštećenje infrastukture i poznat je po velikoj stopi nasilja. Dodatnu pretnju predstavlja Islamska država.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.