Bez otkazivanja letovanja u Turskoj

Boravak turista iz Srbije u turskim letovalištima protiče bez problema i prethodnih dana nije bilo zahteva za otkazivanje turističkih aranžmana, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA)

- Ljudi putuju, vratila se prva grupa koja je otišla onda kada su se desili nemiri, sada je otišla druga grupa i prema informacijama koje dobijamo nema nikakvih problema, niti je bilo ko iskazivao želju da otkaže aranžman - rekao je Lainović Tanjugu.

Kako je rekao, predstavnici te asocijacije u saradnji sa agencijama i nadležnima prate situaciju i reagovaće u skladu sa potrebama.

Od trenutka kada je proglašeno vanredno stanje u Turskoj, svakome ko želi da odustane od već uplaćenog letovanja u ovoj zemlji turističke agencije dužne su da vrate najveći deo novca, odnosno onu sumu koja pokriva troškove smeštaja i prevoza. Isto važi i za one koji su odsutali od puta u Francusku nakon što je, posle terorističkog napada u Nici, produženo vanredno stanje za još šest meseci.

Za sada je sve mirno i nema nikakvih problema, rekao je Lainović. Prošle nedelje, nakon sastanka sa predstavnicima ministarstva saopšteno je da će turističke agencije vratiti novac svim putnicima koji odluče da odustanu od puta u Tursku zbog proglašenja vanrednog stanja u toj zemlji.

Do sada, odnosno pre proglašenja vanrednog stanja, agencije su se pridržavale opštih uslova putovanja, što žnači da nisu bile dužne da vrate novac ukoliko neko odustane od putovanja.

Nakon uvođenja vanrednog stanja u Turskoj stekli su se uslovi za to.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.