Francuska i dalje najpopularnija među turistima

Francuska je i dalje najpopularnija turistička destinacija na svetu, navodi Svetska turistička organizacija UN.
Francuska i dalje najpopularnija među turistima
Foto: Pixabay
Na drugom mestu je Španija, koja je potisnula SAD na treću poziciju. 
 
Ukupan broj međunarodnih turističkih dolazaka porastao je u prošloj godini u svetu za sedam odsto - na 1,3 milijarde. Očekuje se da će taj trend biti nastavljen i u 2018. godini, uz stopu rasta od četiri do pet odsto. 
 
U preliminarnoj analizi turističkih podataka za 2017, Turistička organizacija UN ističe da, "vođena mediteranskim destinacijama, Evropa beleži izvanredne rezultate".
 
U prošloj godini, Evropa je ostvarila rast međunarodnih dolazaka za osam odsto, kao i Afrika, dok su Azija i oblast Pacifika imale rast od šest odsto, Bliski istok pet, a SAD tri odsto.
 
Jačanje turizma u svetu podstaknuto je globalnim ekonomskim rastom, kao i jačanjem potrošnje iz Brazila i Ruske Federacije nakon nekoliko godina pada.
 
Kao treći izvozni sektor u svetu, turizam je neophodan za otvaranje novih radnih mesta i prosperitet zajednica širom sveta, poručuju iz UN.
  • Nikola

    17.01.2018 09:10
    Beau pays
    Naravno, kad je jedan od najlepših zemalja sa bogatom tradicijom i istorijom. Bogatstvo vina , hrane i sireva ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.