VIDEO: Anketa o najdosadnijim gradovima razbesnela turističku organizaciju Singapura

Prema pisanju britanskog časopisa za turistička putovanja "Time Out", Singapur je jedan od najmanje uzbudljivih gradova na svetu, a od njega je, po mišljenju ispitanika, dosadniji jedino još Istanbul.
VIDEO: Anketa o najdosadnijim gradovima razbesnela turističku organizaciju Singapura
Foto: Pixabay
To su rezultati ankete sprovedene među više od 15.000 ispitanika.
 
Njihovim glasanjem Singapur je od 32 grada dospeo na 31. mesto, a iza njega je još samo Istanbul.
 
Turistička zajednica Singapura vrlo brzo je odgovorila na rezultate ankete snimivši video snimak s podrugljivom porukom: "Ovde nema ničeg zabavnog".
 
Podaci su objavljeni u rubrici lista pod nazivom "City Life Index 2018."
 
Na vrhu liste, kao najzabavniji grad, našao se Čikago, slede ga portugalski Porto i Njujork.
 
Podaci se temelje na ponudi hrane, pića, kulturnih događaja, ljubaznosti domaćina, na odnosu cena i kvaliteta, na osećaju zadovoljstva ponuđenim i mogućnosti ugodnog i ispunjenog življenja u tom gradu.
 
Singapur je prema oceni čitalaca dobio pohvale za sigurnost i dobar javni prevoz, ali je ocenjen najnižim ocenama kada se radi o umetničkoj i kulturnoj sceni.
 
Samo 17 posto ispitanika je odgovorilo da "uvek postoji nešto zanimljivo što se može videti ili uraditi".
 
Kao odgovor na nikako laskave rezultate ispitivanja, Turistička zajednica grada Singapura objavila je video u trajanju od 56 sekundi na svojoj Fejsbuk stranici uz ciničnu poruku "Singapur je dosadan...,tamo nema ničeg uzbudljivog".
 
 
Ispod poruke gledaoci mogu videti snimke singapurskih filmskih studija Universal, trke Formule 1, muzej nauke i umetnosti, kao i snimke novootvorenog centra za bandži džamp na ostrvu Sentosa.
 
Prikazane su i singapurski specijaliteti po ceni od 1,5 dolara za piletinu u sosu od soje koja se poslužuje u restoranu s jednom Mišelinovom zvezdom uz natpis "Sve je toliko skupo".
 
"Namerno smo snimili ovaj kratki video kako bismo opovrgnuli neutemeljene ocene i nedovoljno istraženu ponudu", rekao je direktor Turističke zajednice Singapura Terens Vun.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.