Saveti za kupovinu jeftinijih avio-karata

Putnici koji ne mare mnogo za sezonu letnjih odmora, već svoja putovanja uglavnom planiraju van sezone, lakše dolaze do jeftinijih karata za putovanje, kao i do jeftinijeg smeštaja na željenoj destinaciji.
Saveti za kupovinu jeftinijih avio-karata
Foto: Pixabay
Oni drugi, koji svoje letovanje planiraju baš u sezoni, često nisu takve "sreće" ili su unapred spremni da podnesu trošak svog letnjeg odmora. 
 
Ipak, i u sezoni je moguće naći jeftinije avionske karte, ako se malo potrudite, piše Travel and Leisure. Stručnjaci, koji se prodajom avio-karata bave posredstvom interneta, daju pet saveta za njihovu povoljniju nabavku ovoga leta: 
 
1. Izaberite jeftinije vreme za putovanje 
 
Razmišljajte o graničnim periodima sezone, a to su kraj maja i prve nedelje juna, kao i druga polovina avgusta. 
 
2. Rezervišite karte unapred 
 
Optimalan rok za rezervaciju bi bio najkasnije tri nedelje pred putovanje. 
 
3. Ako znate datum boravka... 
 
Ako vam je tačan datum i period boravka poznat mnogo ranije, najbolje vreme da počnete da tražite kartu za željeni let jeste 160 dana pre puta. Što je pre pronađete, uštedećete više novca. 
 
4. Birajte manje popularne aerodrome 
 
Letovi koji povezuju manje popularne aerodrome možda oduzimaju nešto više vremena da dođete do željenje destinacije, ali vam definitivno mogu uštedeti znatne sume novca. 
 
5. Letite radnim danima 
 
Kompanije nemaju isti broj letova svim danima u nedelji. Mnogima je sreda najmanje popularan dan za letenje, a ujedno i dan kada karte mogu biti znatno jeftinije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja