VIDEO: Najveći kruzer na svetu započeo svoje putovanje

Nakon tri godine gradnje, najveći kruzer na svetu, čiji je kapacitet devet hiljada ljudi, isplovio je iz Barselone, u Španiji i krenuo na svoje prvo putovanje Mediteranom.
Kruzer "Simfonija mora" ne nosi samo titulu najvećeg na svetu, nego poseduje i najviši tobogan na moru, najbrži internet na moru, više umetničkih dela nego što Luvr ima slika.
 
Kruzer je nešto duži od 362 metra, a poseduje čak 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina.
 
"Osam od deset najvećih brodova na svetu pripada kompaniji Rojal Karibian, ali ovaj zaista pomera granice. Na kruzeru se ne osećate kao da ste u gužvi, jer ima 18 paluba. On je kao zgrada. Postoje 24 lifta i sedam različitih delova kruzera, tako da se putnici prirodno podele, bilo da se radi o "zelenom" Central Parku ili vodenom parku", prenose agencije.
 
Central Park je mirno okruženje, sadrži 20.000 tropskih biljaka i bar s vinom.
 
Kruzer nudi brojne aktivnosti, tako da putnicima ne može biti dosadno. Mogu se baviti penjanjem, uživati u simulaciji surfovanja, izlasku iz lavirinta...
 
Ove godine će kruzer ploviti Mediteranom, a naredne godine će njegova baza biti Majami na Floridi. Potom će uslediti serija krstarenja Karibima.
 
  • light year

    12.04.2018 18:14
    Gde smo mi od ovoga .
  • Ivan

    12.04.2018 16:32
    .
    Meni je sumnjivo da u tih nekoliko brodica za spasavanje đoze stati 10000 ljudi
  • Mišomor

    12.04.2018 08:27
    "Teorija zavera"
    Pitam se, kako kruzer koji u nazivu ima "mora" može da plovi preko okeana?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.