Ruska avio-kompanija razmatra da uvede stajaća mesta u avionima

Ruska niskobudžetna avio-kompanija Pobeda razmatra uvođenje stajaćih mesta u svojim avionima, saopšteno je iz te kompanije.
Ruska avio-kompanija razmatra da uvede stajaća mesta u avionima
Foto: 021
"Razmatramo uređenje putničke kabine koja bi povećala efiskasnost i uticalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata", kažu u Pobedi, čiju flotu trenutno čini 18 Boeinga 737-800, a do kraja 2019. godine u planu je povećanje broja aviona na 30.
 
Ovih dana Telegraf je izvestio kako italijanska kompanija Aviointeriors takođe razmatra uvođenje mesta za stajanje tako što bi uz uobičajena sedišta montirala uspravne naslone s vodoravnim plitkim sedištem u visini bedara i dva držača za ruke. Sedeti u takvom naslonjaču je nemoguće, na njega se može samo nalaktiti.
 
Proizvođač naslona za stajaća mesta u avionima tvrdi da će njihovi potencijalni kupci "unaprediti razmeštaj putnika" i ističe da su dvostruko lakši od klasičnih sedišta i da bi njihovom upotrebom avioni mogli da prevoze 20 odsto više putnika.
  • I

    24.04.2018 05:53
    E kad se setim
    A nekad lepo sednes, zapalis cigaru, zgodna sthuardesa ti donese vrhunsko vino i sve to u ekonomskoj klasi... danas to ne moze ni u biz klasi...
  • Jan 44

    23.04.2018 12:32
    to
    Ja bio bas voleo da stojim u avionu, mnogo je zdravije od visesatnog sedenja. A za vreme turbulencije se drzis za drzac!
  • Небитно

    23.04.2018 11:45
    Хм, а шта се дешава у случају турбуленције?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.