Muzej Oskara od naredne godine u Los Anđelesu

Ako planirate put u Los Anđeles sledeće godine, u obilazak ćete moći da uključite i Muzej Oskara, projekat slavnog italijanskog arhitekte Renca Pjana.
Finansiran donacijama članova Američke akademije filmskih umetnosti i nauke koje su dosegle 300 miliona dolara, Muzej Oskara sastojaće se od dve zgrade povezane mostovima. Prva je obnovljeno skladište izgrađeno 1939, a druga je nova, staklena zgrada sferičnog oblika.
 
"Bio je to veliki izazov", rekao je Pjano. "Ne znam da li bi to trebalo zvati muzejem ili ne. Na neki način je muzej, a na neki fabrika", kazao je.
 
S terese muzeja, koji će biti otvoren sredinom 2019, posetioci će moći da vide slavni natpis "Holivud" na brdima iznad Los Anđelesa.
 
Na površini od 28.000 kvadratnih metara na šest spratova, u muzeju će biti izložena zbirka svega što je nagrađeno Oskarom, od filmova, postera, fotografija, scenarija, rekvizita i kostima. Među onima koji su se istakli u podržavanju ovog projekta su slavni reditelji Stiven Spilberg i Džordž Lukas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja